| Πολύ Ακατάλληλο! |
| Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 00:00 |
Η γνώμη του 10%
Τι σημαίνει γκέι βιβλιοπωλείο; Πρώτο και σημαντικότερο συγκεντρώνει σχεδόν όλη την ομοερωτική βιβλιοπαραγωγή, ελληνική και μεταφρασμένη, σε ένα χώρο. Η θεματική αυτή συγκέντρωση σημαίνει πως όχι μόνο βρίσκεις τα βιβλία που σε ενδιαφέρουν αλλά και ανακαλύπτεις άλλα βιβλία, την ύπαρξη των οποίων αγνοούσες. Μπορείς να ξεφυλλίσεις τα βιβλία και να δεις τι καινούργιο κυκλοφορεί αλλά και παλιότερες εκδόσεις που μπορεί να σου είχαν διαφύγει. Επίσης θα βρείτε ξένο γκέι περιοδικό τύπο, τον οποίο τον βρίσκετε και αλλού αλλά είναι χρήσιμο να είναι όλος συγκεντρωμένος σε ένα χώρο, ειδικά όταν αυτός ο χώρος είναι τόσο φιλικός. Εκτός από βιβλιοπωλείο ο Πλανήτης είναι και εκδοτικός οίκος, με γύρω στις είκοσι εκδόσεις ελλήνων γκέι συγγραφέων και μεταφράσεων. Στις πιο πρόσφατες εκδόσεις συγκαταλέγονται το Ο συν και ο πλην του Δημήτρη Τσεκούρα, Τρεις λευκές σελίδες του Ιωσήφ Αλυγιζάκη, Πόσο πάει... Η απαγωγή του Ταχτσή της Μπέττυς Βακαλίδου και Oriana Express της Αγγελίνας Ρωμανού. Εδώ και χρόνια ο Πολύχρωμος Πλανήτης οργανώνει λογοτεχνικές βραδιές, στις οποίες παρουσιάζει γκέι συγγραφείς και βιβλία, παρέχοντας μια εξαιρετική αφορμή για ενδιαφέρουσες συζητήσεις αλλά και γνωριμίες. Την άλλη Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, 20:30, γίνεται παρουσίαση του βιβλίου του Γρηγόρη Βαλλιανάτου «Ακατάλληλο». Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος, η συγγραφέας και ηθοποιός Μπέττυ Βακαλίδου, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κωνσταντίνος Ματσούκας, αλλά και ο συγγραφέας του βιβλίου. Το Ακατάλληλο του Γρηγόρη είναι μια επιλογή κειμένων από την ομώνυμη στήλη του στην Athens Voice. Είναι μια καταγραφή της πραγματικότητας των παραλειπόμενων Ελλήνων, θεμάτων και συναισθημάτων, με τη διεισδυτική, καυστική ματιά του Γρηγόρη που δεν χαρίζεται σε προκαταλήψεις και βολέματα. Μετά την παρουσίαση του βιβλίου, θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πλανήτη (Αντωνιάδου 6, δίπλα στην ΑΣΟΕ. Μετρό: Πλ. Βικτωρίας). Ο Πολύχρωμος Πλανήτης λειτουργεί καθημερινά 09:00-20:30 και το Σάββατο ως τις 18:00. Επισκεφτείτε και τον ιστότοπο www.colourfulplanet.com, όπου θα ενημερωθείτε για τις διάφορες εκδόσεις αλλά και τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Τον Φεβρουάριο θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της Μπέττυς Βακαλίδου Πόσο πάει... Η απαγωγή του Ταχτσή. |
|
Απ:Πολύ Ακατάλληλο!
Jan 23 2010 07:33:39 Το περιοδικό ήταν το "Aftershave", το οποίο είχε άψογη ποιότητα όσον αφορά στο περιτύλιγμα, αλλά φυσικά δεν στηρίχτηκε από την ελληνική γκέι κοινότητα με δικαιολογίες του στυλ: "είναι εντελώς lifestyle", "είναι όλο φωτογραφίες", κλπ. Η ύλη πιστεύω θα έφτιαχνε με τον καιρό, αρκεί να του είχε δοθεί η ευκαιρία.
|
#4002 |
|
Jan 23 2010 08:57:52 το aftershave ήταν πολύ ακριβή και προσεγμένη έκδοση, αλλά από περιεχόμενο ήταν επιεικώς χάλια. Τρία ρεπορτάζ μόδας σε κάθε τεύχος; Μα φυσικά! Αφού η μόδα είναι το βασικότερο ενδιαφέρον του μέσου έλληνα γκέι!!! Αλλά και τα υπόλοιπα άρθρα του ήταν λες και ήταν γραμμένα για κάποιον άλλο πλανήτη. Καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα, καμιά σχέση με τα όσα νοιάζουν τους γκέι
Να στηρίξει η γκέι κοινότητα τι; Ένα επιχειρηματικό πρότζεκτ που δεν έλεγε τίποτα απλά και μόνο επειδή είναι γκέι; Γκέι είμαστε, όχι ηλίθιοι. |
#4003 |
|
Jan 25 2010 14:29:17 Εντάξει. Συγγνώμη που σε προσέβαλα. Φαντάζομαι ότι όλος ο υπόλοιπος τύπος επιβιώνει απλά από τους στρέιτ. Τί μου λες ρε φίλε; Εδώ μεγάλη μερίδα γκέι στηρίζει τον έντυπο τύπο του στρέιτ lifestyle. Θες να μου πεις ότι υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό; Τέλος πάντων. Αυτή η αυστηρότητα προς οτιδήποτε είναι γκέι, από τους ίδιους τους γκέι, μας έχει οδηγήσει εκεί που μας έχει οδηγήσει. Αντί να ομολογήσει κάποιος ότι δειλιάζει να βάλει μέσα στο σπίτι του ένα γκέι περιοδικό, του φταίει το περιεχόμενο, λες και του είπε κανείς ότι αγοράζει "Ριζοσπάστη".
|
#4036 |
|
Jan 25 2010 19:46:01 Α! Όσον αφορά σε αυτό, σου βγάζω το καπέλο Κωστή. (φοράς
Έχεις δίκιο. Αν ήταν τσαμπέ και μπορούσαν να του ρίξουν μια κλεφτή ματιά, μωρέ θα του την έριχναν και θα την παράριχναν (και μετά θα το έριχναν στον κάλαθο πριν τους πάρει κανα μάτι). Αλλά το θέμα είναι πως όταν ζητάς από κάποιον να σε αναζητήσει στο περίπτερο και να σε πληρώσει, πρέπει όντως να δίνεις κάτι πολύ καλό και ισάξιο ποιοτικά των υπολοίπων. Εγώ πολλά από τα γκέι-φρι-πρες τα έχω στολισμένα σπίτι μου, αλλά δεν είμαι σίγουρος πως θα τα αγόραζα, κιόλας. Θα αγόραζα μόνο κάποιο το οποίο μου έδινε πραγματικά κάτι ξεχωριστό και πλούσιο. Πράγμα λιγάκι δύσκολο, όπως καταλαβαίνεις. Για να στηθεί ένα περιοδικό με πλούσια πρωτότυπη ύλη και πολλούς συνεργάτες, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οπότε όπως βλέπεις συμφωνώ και με dunderhead. Σιγά μην έτρεχα να πάρω ένα περιοδικό με ρεπορτάζ μόδας και στερεοτυπικά δημοσιεύματα. |
#4044 |
Συζήτηση αυτού του άρθρου στο φόρουμ. (9 δημοσιεύσεις)

Υπάρχει μια γκέι γωνιά στην Αθήνα πολύ διαφορετική από τις άλλες. Δεν είναι ούτε μπαρ ούτε καφέ, δεν είναι πάρκο ή σάουνα αλλά είναι γεμάτη γκέι άντρες και γυναίκες. Μπορείς να πας διάφορες ώρες της ημέρας, μόνος ή με παρέα, και να ξεχαστείς στον κόσμο που δημιουργούν οι λέξεις. Λέγεται