Σε αυτήν την κατηγορία

Σύνδεση

Σύντομα το 10% θα ενεργοποιήσει τις εγγραφές χρηστών.

Μετά την ενεργοποίηση, μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες θα μπορούν να δημοσιεύουν στο φόρουμ ή να χρησιμοποιούν το chat.
Έχουμε 62 επισκέπτες on-line.

Φόρουμ Συζητήσεων
Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
«Πέτα τα πέπλα, ρε πουλάκι μου!»
(0 μέλος/η είναι εδώ) 
Μετάβαση στο τέλοςΝέο ΘέμαΑπάντηση στο θέμα
ΘΕΜΑ: «Πέτα τα πέπλα, ρε πουλάκι μου!»
yakinthos

«Πέτα τα πέπλα, ρε πουλάκι μου!» πριν από 9 Μήνες, 1 Εβδομάδα  
Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: «Πέτα τα πέπλα, ρε πουλάκι μου!»nn

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
tnt

Απ:«Πέτα τα πέπλα, ρε πουλάκι μου!» πριν από 8 Μήνες  
Ας την αναπαύσει ο θεός τη μακαρίτισσα αλλά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξή της διαφέρουν από τα όσα έγραφε στο τελευταίο και υπό έκδοση βιβλίο της, αποσπάσματα του οποίου διάβαζε ο γιος της σε εκπομπη του Τριανταφυλλόπουλου.

Εκεί σε σχετικό κεφάλαιο οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί, τα μειωτικά υπονοούμενα και οι ιστοριούλες γελοιοποίησης έδιναν και έπαιρναν, ενώ συμπεράσματα του τύπου "πρόκειται για ανωμαλία, για αφύσικο πράγμα κλπ" ήταν η βασική επωδός.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
dunderhead

Δε θα'ναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία ρατσίστρια που τα λέει όπως τη συμφέρουν κάθε φορά. Ανοιχτομυαλιά με ξένο κώλο ξέρουν όλοι να έχουν.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Dimitris T

Εγώ θεωρώ απλώς ξεπερασμένες τις θέσεις της. Γιά την εποχή της, μπορεί να θεωρήθηκε και αδερφομάνα επειδή συναναστρέφονταν gay και "έχουν κλάψει πολλοί σ' αυτούς εδώ τους ώμους". Αλλά και ο τρόπος ζωής γιά εκείνους που πήγαν και νοίκιασαν διαμέρισμα και πήγαιναν με τσολιάδες (προφανώς αυτή ήταν η επανάστασή τους, άλλοι παντρεύονταν και τα κάνανε κρυφά, άλλοι πηγαίνανε στο μοναχισμό κλπ) είναι ξεπερασμένος. Καμία σχέση δεν έχουν αυτά με τα σύγχρονα αιτήματα της σχέσης και της ισότιμης συνύπαρξης ομοφύλων. Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να στραφώ ενάντια στη μακαρίτισσα Σπεράντζα (!), αγαπητή κατά τα άλλα, αλλά να φύγω γρήγορα μπροστά από τη χολέρα των αντιλήψεων 1950-1980 ρόδα, τσάντα και κοπάνα, greek γαμιάδες και καμάκια, τα πρότυπα των gay Μηλιάδη, Παράβα κλπ. Νισάφι. Κάθε εποχή και τα δικά της, όλα έχουν ένα τέλος. Γιά νέες μορφές, νέες εκφράσεις, νέες εικόνες, ήχους και ιδέες διψώ. Δεν ανήκω σε εκείνους που ξέρουν απ' έξω όλες τις παλιές Ελληνικές ταινίες.

Υ.Γ 1. Ούτε θεωρώ την παντόφλα και τη μονογαμία ως εισητήριο γιά να διεκδικήσουμε τη θέση μας στην κοινωνία. Και το cruising ακόμα έχει τη γλύκα του. Απλά θεωρώ ότι όπως σαν άτομα, έτσι και σαν κοινωνική οντότητα πρέπει να πάμε παραπέρα.

Υ.Γ 2. Η Βρανά θεωρήθηκε προχωρημένη γιά την εποχή της, γιατί λειτούργησε ερωτικά σαν άντρας. Διεκδίκησε την ηδονή. Κάτι που ήταν wet dream γιά τους κυρίους που διάβαζαν τα κουτσομπολίστικα περιοδικά της εποχής, όπου έγραφε σα διήγημα τις περιπέτειές της, αλλά φυσικά ούτε που διανοούνταν να έχουν δίπλα τους μιά τέτοια γυναίκα και φυσικά όνειρο δεμένο στο μουράγιο και γιά τις γυναίκες, που ακόμα δίσταζαν να πάρουςν αντισυλληπτικά... Αχ, οι αθώες εποχές! Τις σιχάθηκε η ψυχή μου! Πόσο χυδαίες!

Υ.Γ 3. Τι ναφθαλίνη που μυρίζουν όσα λέγονται πιά στην τηλεόραση. Μα υπάρχουν άνθρωποι που τους κεντρίζουν αυτά; Εδώ θα μου πείς άλλοι διαβάζουν Αυριανή, Α1 κλπ. Ρωτούσε κάποιος του ΛΑΟΣ: τι προσφέρουν οι ομοφυλόφιλοι υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών, ξέροντας φυσικά ότι αυτό λέγεται γιά να κεντρίζονται οι Ελληναράδες, αφού όλα τελούν σε μυστικότητα και δε θα μπορούσε να προβεί σα αποκαλύψεις. Όμως η απάντηση είναι άλλη: Ό,τι προσφέρει ο Γερμανός Υπ. Εξ. Γκ. Βεστερβέλε, αγαπητέ μου!!

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
vavi

πεστα ρε Δημητρη...

ελεος πια....σιχαθηκαμε με ολα αυτα !!!!

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Σταύρος Γιαννακόπουλος

Προσκυνώ Δημήτρη. Μακάρι να σε διαβάζουν κι άλλοι-ες για να ανοίγουν τα μυαλά. Μπράβο.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Dimitris T

Ευχαριστώ γιά τα καλά σας λόγια. Έχω κατά καιρούς κάνει λόγο γιά το site και γιά το gaypatras σε κάποιους gay (4 ή 5), αλλά δε βλέπω νέα άτομα. Εμένα μου αρέσει αυτή η συζήτηση που γίνεται εδώ και νομίζω ότι θα άρεσε και σε άλλους. Το λέω αυτό γιατί η διακίνηση των ιδεών είναι που με ενδιαφέρει να γίνεται σε όσο το δυνατό περισσότερους. Προτείνετέ το κι εσείς σε όσους μπορείτε.

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Tom

Απ:«Πέτα τα πέπλα, ρε πουλάκι μου!» πριν από 6 Μήνες, 3 Εβδομάδες  
Δημήτρη τα είπες, και...ξαλάφρωσα!

Εννοώ ότι διαβάζοντάς σε, ένιωθα ότι μιλάω εγώ: Μ' εκφράζουν απόλυτα όσα έγραψες για τις ξεπερασμένες αντιλήψεις της Σπεράντζας Βρανά.
"Έγραψε" αυτό το post! Ειδικά το Υ.Γ 1 ελπίζω να το διαβάσουν πολλοί...
Το παραθέτω:

"Ούτε θεωρώ την παντόφλα και τη μονογαμία ως εισιτήριο γιά να διεκδικήσουμε τη θέση μας στην κοινωνία. Και το cruising ακόμα έχει τη γλύκα του. Απλά θεωρώ ότι όπως σαν άτομα, έτσι και σαν κοινωνική οντότητα πρέπει να πάμε παραπέρα."
Dimitris T

Επίσης θα συμφωνήσω μαζί σου ότι αυτό το site είναι πολύ καλό. Γι' αυτό πρότεινα το 10% σε 5-6 άτομα εδώ στη Θεσσαλονίκη, δίνοντάς τους μάλιστα και τη διεύθυνση σε...χαρτάκι! Όμως, κι εγώ το βλέπω ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τέτοιες ιστοσελίδες. Μάλιστα ένας γνωστός μου μου το 'πε στα ίσια: "Δε με νοιάζουν αυτά!"

Δεν ξέρω, το θεωρώ πολύ πιθανό να φταίει και το ντουλαπίστικο κλίμα της Θεσσαλονίκης. Έχω καταλάβει ότι οι gay της Θεσσαλονίκης φερόμαστε σα να είμαστε σε κάποια μικρή επαρχιακή πόλη. Λες και δε μένουμε στην πόλη του 1.000.000 κατοίκων...
Τώρα πια κάτι πάει ν' αλλάξει με πολύ αργούς ρυθμούς. Βοηθάει πιστεύω και η κυκλοφορία του περιοδικού Screw, αλλά και η δράση της (έστω ολιγομελούς) οργάνωσης "Σύμπραξη κατά της ομοφυλοφοβίας". sympraxi.org/
Επίσης υπάρχει και το "Μωβ καφενείο" της αντιεξουσιαστικής κατάληψης "Φάμπρικα Υφανέτ", που οργανώνει προβολές ταινιών και συζητήσεις πάνω σε ΛΟΑΤ θέματα. www.yfanet.net/content/view/%CE%9C%CF%89...BD%CE%B5%CE%AF%CE%BF

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Dimitris T

Κι εγώ, μη νομίζεις ότι έχω και πολλή επιτυχία σε αυτό! 2-3 άτομα νομίζω ότι θα μπήκαν από περιέργεια να δουν, και αυτοί ήταν γνωστοί μου, όχι άγνωστοι.

Αυτό το ορθό-κοφτό "εμένα δε με ενδιαφέρουν αυτά" (νοιάζομαι αποκλειστικά και μόνο για αρπαχτές σε χώρους συνάντησης, ή γιά site γνωριμιών) είναι κατά τη γνώμη μου το ζουμί. Γιατί δεν κρύβει αδιαφορία, αλλά συνειδητή άρνηση, ίσως και φόβο ότι περνάς μιά κόκκινη γραμμή. Όπως άλλοι πέρασαν τη ζωή τους σε τουαλέτες, κάποιοι βάζουν το σύνορο λίγο παραπέρα, αλλά (το έχω ξαναγράψει αυτό) νομίζουμε ότι το να αρχίσουμε να έχουμε ένα μικρό ενδιαφέρον γιά τα gay ζητήματα, είναι σαν να βγούμε στον ακτιβισμό. Ούτε να πάρουμε το τουφέκι και να βγούμε στο βουνό! Βλέπεις και από άλλες συζητήσεις εδώ μέσα ότι ακόμα και άτομα που έχουν προσωπικά αιτήματα (ποσο μάλλον όσοι δεν έχουν), δυσκολεύονται να τα πολιτικοποιήσουν, δηλαδή να πουν εγώ θα ψηφίζω έτσι, θα δώσω ένα συμβολικό ποσό γιά την ΟΛΚΕ ή τη Σύνθεση, ή το Athenspride, θα πάω στο pride, έστω στην Πλατεία, όλα είναι βήματα. Η παραμικρή πολιτικοποίηση των αιτημάτων κάνει πολλούς να νομίζουν ότι βγαίνουν εκτός νόμου, ενώ είναι ακριβώς μέσα στο αντιπροσωπευτικό σύστημα. Εγώ θεωρώ ότι ακόμα και οι bi, ή οι παντρεμένοι gay, θα μπορούσαν να είναι κοινωνοί αυτών των ιδεών και να στηρίζουν την προοδευτική προοπτική μέσα στην κοινωνία! Όχι να τις σνομπάρουν ακόμα και οι καρα-gay! Τέλος πάντων, όπως ο καθένας θέλει το φάρμακό του, έτσι κι εγώ όποτε μπορώ, πετάω το βελάκι μου και πιάνομαι από τα πατήματα που θα μου δώσει ο καθένας. Όταν πχ, στην προηγούμενη συζήτηση γιά την αστυνομία ο συνομιλητής έλεγε ότι θέλει απλώς και μόνο ισότητα, ή ναι στους γάμους, λέω γιά κάτσε. Δηλαδή τώρα τα έχουμε αυτά; Και αν δεν τα έχουμε, τι θα κάνουμε; Συμφωνούμε φιλοσοφικά και μετά πάμε και ψηφίζουμε εκείνους που είναι άκρως αντίθετοι! Δεν έχει λογική! Και δεν έχει λογική γιατί αυτές οι συμπεριφορές δεν έχουν εκτεθεί στη βάσανο της λογικής. Γι' αυτό είπα ότι το ΠΑΣΟΚ αν δώσει ψήφο στα παιδιά των μεταναστών, θα πάρει 200000 κουκιά, ενώ αν κάνει κάτι γιά εμάς, θα έχει κόστος χωρίς όφελος. Γιατί θα ξαναπώ τη λέξη, ψωλαρμενίζουμε. Χωρίς να θέλω να θίξω τα φιλομεταναστευτικά σου αισθήματα, επισημαίνω ότι στην Καλιφόρνια οι αφροαμερικανοί ψήφισαν σε ποσοστό 70-80% υπέρ της «πρότασης 8» για την κατάργηση του πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφύλων και στη Βρετανία, ενώ οι ομοφυλόφιλοι συχνά βρέθηκαν μαζί στους δρόμους με μουσουλμάνους μετανάστες τη δεκαετία του ’70, σήμερα αντιμετωπίζουν και το δικό τους ρατσισμό και συντηρητισμό. Ο ρατσισμός είναι περίεργη πάθηση! Κολλάει και το θύμα του. Πέρα από αυτό, οι κοινότητες που έχουν ως βάση τη θρησκεία είναι συντηρητικές και ενώ ζητούν ανθρώπινα δικαιώματα όταν τα χρειάζονται οι ίδιοι, τα ξεχνούν για την κόρη τους που θέλει να έχει προγαμιαίες σχέσεις, ή τον ομοφυλόφιλο γιό τους. Είναι κουλτούρες πιό πίσω από εμάς στα δικαιώματα των gay.

Υπομονή και κουράγιο λοιπόν με όλους και κυρίως να μην τους παίρνουμε από τα μούτρα! Λίγο-λίγο, σαν το φάρμακο!

Φιλάκια!

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Tom

Κι εγώ το σκεφτεί ότι και οι παντρεμένοι gay θα μπορούσαν να είναι μαζί μας, τουλάχιστον σε επίπεδο ψήφου.
Σε ό,τι αφορά πάντως την κυρίαρχη πεντακομματική πολιτική, έχω απογοητευτεί εντελώς. Κι εγώ ήλπιζα ότι κάτι θα κάνει ο Γ. Παπανδρέου για μας τους gay, αλλά πλέον δε το πιστεύω. Θα περιμένω και την προεδρική εκλογή, αλλά μη ξεχνάμε ότι μετά έρχονται και δημοτικές εκλογές. Άρα τί; Θα περιμένουμε να γίνουν κι αυτές; Έπειτα μην ξεχνάμε ότι Υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο Καστανίδης από τη Θεσσαλονίκη. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο "άγρια" σε σχέση με την Αθήνα. (Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε τον Ψωμιάδη για Νομάρχη...) Δηλαδή θα ψηφίσει ο Καστανίδης το Σύμφωνο Συμβίωσης, και μετά θα ζητήσει την ψήφο των Θεσσαλονικιών στις επόμενες βουλευτικές εκλογές; Πιστεύεις κάτι τέτοιο Δημήτρη;

Έχω καταλήξει ότι από το πεντακομματικό σύστημα δεν έχουμε να περιμένουμε και πολλά. Για το ΠΑΣΟΚ, τα βλέπουμε τώρα που κυβερνάει πόση σημασία μας δίνει, ΝΔ-ΚΚΕ-ΛΑΟΣ ούτε για πλάκα, και στο ΣΥΡΙΖΑ που μας στηρίζει συνήθως, έχουν τεράστια εσωτερικά προβλήματα, που μπορέι να φτάσουν έως και στη διάσπαση.

Φιλιά κι απο μένα!

Σημειώθηκε Σημειώθηκε
  Reply Quote
Μετάβαση στην αρχήΝέο ΘέμαΑπάντηση στο θέμα